.

Bölüm Hakkında

Bölümümüz devlet üniversiteleri arasında oyun tasarımı alanında lisans eğitimi veren ilk kurumlardan biri olma özelliğini taşımaktadır. Disiplinlerarası bir bölüm olan Dijital Oyun Tasarımı bölümü; dijital teknolojilerin yarattığı gereksinimlere ve çağın gerektirdiği yeniliklere uygun olacak şekilde oyun endüstrisi ihtiyaçlarına cevap vermek için sanat, estetik, yetenek ve yaratıcı düşünmeyi bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Bölümü tercih eden öğrenciler teorik bağlamda dijital oyun mekaniklerinin mantığını anlayacak, dijital oyunların tasarımından geliştirilmesine kadar izlenmesi gereken işlem basamakları hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır. Pratik bağlamda ise teorikte öğrendikleri bilgileri gerek bireysel gerekse de çalışma grupları halinde Mac ve Windows tabanlı laboratuvarlarda, tasarım ve kurgulama odalarında uygulamaya geçirebilecektir.

Bölümümüzün ders içerikleri Amerika ve Avrupa’da başarı yakalamış kurumların müfredatları analiz edilerek oluşturulmuştur. Oyun tasarımı ve animasyon, sanat tarihi, 2B-3B karakter ve nesne modelleme, oyun motorları, programlama dilleri, yapay zekâ, sanal gerçeklik, arayüz tasarımı ve etkileşim, seviye tasarımı, yaratıcı düşünme, senaryo yazımı, görsel öyküleme, ışıklandırma, ses ve konsept tasarımı gibi alanlarda bölüm öğrencileri kendilerini geliştirebilecektir.

Eğitim ve öğretim sürecinde öğrencilerin profesyonel meslek yaşantılarına hazırlanmaları adına akademik faaliyetlerin yanı sıra oyun endüstrisinin dinamiklerini yakından takip edecek nitelikli bir işbirliği planlanmaktadır.

Bölümümüzün henüz öğrencisi bulunmamaktadır. Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde akademik kadronun ve teknik altyapının tamamlanması ile öğrenci alımına başlanılması planlanmaktadır.